ERASMUS+ AKREDITACIJA

 

AKREDITACIJA

Naša šola je lansko leto (2021) pridobila Erasmus akreditacijo v prvem krogu razpisa. Dodelitev Erasmus akreditacije potrjuje, da je institucija pripravila načrt za izvedbo visokokakovostnih aktivnosti mobilnosti v okviru širših prizadevanj za razvoj svoje organizacije v okviru nadaljevanja mednarodnega sodelovanja.

 

Šolsko leto 2022/2023


 

IRSKA – Flipped Classroom in Resilience and well-being for teachers

V okviru Akreditacije Erasmus + sva se dve učiteljici udeležili strukturiranih tečajev Flipped Classroom in Resilience and well-being for teachers. Tečaja sta potekala v glavnem mestu Irske, v Dublinu. Strukturirani tečaj Flipped classroom je teoretično in praktično predstavil nov pedagoški pristop, ki se imenuje ‘obrnjena učilnica’. V obrnjeni učilnici učenci šolsko delo opravijo doma in domačo nalogo v šoli, pri čemer v duhu sodobnega časa uporabljajo IKT tehnologijo (mobilne telefone, aplikacije in družabna omrežja). Učiteljica Jyoti jobstl se je udeležila strukturiranega tečaja na temo dobro počutje in zdravo življenje učiteljev, kar učitelji velikokrat zanemarimo. Tehnike sproščanja, pravilna uravnotežena prehrana, pravilno dihanje ter socialno zdravje so ključni dejavniki, ki vplivajo na dobro počutje učitelja in s tem tudi na dobro počutje učencev. Ob novo pridobljenih znanjih in spretnostih sva spoznavali irsko kulturo in znamenitosti Dublina, sklepali poznanstva z drugimi učitelji iz Evrope ter pilili znanje angleškega jezika. Utrinke si poglejte v video predstavitvi.

 

ŠPANIJA – SMART TEACHERS PLAY MORE oz. Pametni učitelj se igra več.

JOB SHADOWING V NEMČIJI IN LUKSEMBURGU

V mesecu septembru (25. – 30. 9. 2022) se nas je pet učiteljev in ravnateljica v okviru akreditacije udeležilo sledenja na delovnem mestu (job shadowing) v Nemčiji, natančneje mestih Keiserslautern in Trier ter v Luksemburgu. Razkazali so nam čisto nov vrtec. Navzoči smo bili pri učnih urah različnih predmetov na razredni stopnji. Učitelji smo v gostujočih šolah imeli možnost spoznati njihov šolski sistem. Obiskali smo tudi najvišje predstavnike šolskega ministrstva v Trierju. V priponki si lahko ogledate nekaj utrinkov… NEMČIJA, LUKSENBURG

ERASMUS+ Grčija – Atene, Glyfada

Zadnji teden v septembru je bil za tri učiteljice grško obarvan. V okviru Akreditacije Erasmus+ smo se udeležile izobraževanja. Le to je potekalo na temo STE(A)M IN CLASSROOM – MULTIPLE INTELIGENCE – MICROLEARNIG – GAMIFICATION… Ukvarjale smo se z aplikacijami ter poskusi, ki so lahko velika podpora izobraževanju v učilnici ali na prostem. Otrokom je velikokrat težko pojasnit pojave, ki se dogajajo v naši okolici, življenju. S pomočjo različnih poskusov in aplikacij pa lahko otrok sam pride do določenih spoznanj ali pa je njegovo razumevanje veliko lažje, boljše. Povabljene smo bile tudi v dva vrtca, kjer smo uporabo aplikacij in izvajanje različnih poskusov opazovale tudi pri učnih urah. Ob izobraževanju pa smo spoznavale tudi kulturo tega mesta (znamenitosti, kulturne spomenike, arheološke najdbe, običaje, hrano,…).  Nekaj utrinkov  GRČIJA – GLYFADA

 

Šolsko leto 2021/2022


MOBILNOST V ITALIJI

Zadnji teden v letošnjem šolskem letu se je 16 učencev v okviru pridobljene akreditacije Erasmus+ udeležilo mobilnosti v Italiji. Spoznali so nove prijatelje, preizkusili svoje fizične zmogljivosti v adrenalinskem parku, se učili, kako reševati konflikte in najstniške težave, sodelovali v delavnicah, spoznavali italijansko kulturo, zgodovino in kulinariko. Ogledali so si Bobio, Piacenzo, Milano in Verono. Več njihovih vtisov pa je zbranih na povezavi:

https://padlet.com/spela_mesaric/dhk743k79qs95vbi

 

JOB SHADOWING NA PORTUGALSKEM

Decembra 2021 se nas je pet učiteljic in ravnateljica v okviru akreditacije udeležilo sledenja na delovnem mestu (job shadowing) v šolskem centru AGRUPAMENTO DE ESCOLAS CAMILO CASTELO BRANCO v Famalicau na severu Portugalske. Sledenje je potekalo na šoli z več kot 3300 učenci. Obiskale smo učne ure različnih predmetov in različnih starostnih stopenj. Gostujoča šola nam je omogočila veliko predavanj in delavnic o portugalskem šolskem sistemu, na temo inkluzije, strokovnega izpolnjevanja učiteljev, dela z učenci s posebnimi potrebami, sodelovanja v različnih projektih in sodelovanja z zunanjimi institucijami. Prav tako smo spoznale CFAEVNF Teacher Training Center, CRE Educational Resource Center in projekt PASEC.

En dan smo namenile raziskovanju kulturnih in zgodovinskih znamenitosti Lizbone. V popoldanskem času pa nam je uspelo obiskati tudi Brago in Porto.

Več o naših strahovih, vtisih, nekaterih idejah pa na: https://padlet.com/spela_mesaric/1456e72ellj4fnzg

 

Šolsko leto 2020/2021


LEARNING IS LIFE

V letu 2020/ 2021 je bila naša šola uspešna na razpisu programa Erasmus+ KA1 (Mobilnost šolskega osebja) s projektom Learning is Life. Projekt načrtuje 5  mobilnosti učiteljev z udeležbo na strukturiranih tečajih. Ena od glavnih prioritet in ciljev naše šole je sodelovanje v mednarodnih projektih Erasmus+, saj nam je dosedanje sodelovanje že dokazalo, da ti projekti doprinašajo k dolgoročnemu razvoju in posodobitvi šole. Družba, v kateri živimo, doživlja velike spremembe v zadnjih letih in učitelji smo vsakodnevno soočeni z zavedanjem, da današnje generacije otrok spoznavajo in doživljajo svet na drugačen način, kar pomeni, da se tudi učijo na drugačen način. Zaradi prilagajanja njihovemu načinu, se mora spremeniti tudi način poučevanja. Zato je potrebno skrbeti za strokovno napredovanje učiteljev. Učitelji čutimo potrebo po stalnem strokovnem izpopolnjevanju v evropskem okolju, s poudarkom na nadgrajevanju strokovno-pedagoških in jezikovnih kompetenc.

Cilj naše šole v okviru evropskih mobilnosti in sodelovanja so učitelji, ki rastejo

strokovno in osebnostno, saj motivirani, samozavestni in samoiniciativni učitelji največ pripomorejo k kvalitetnemu delovanju v šoli in zunaj nje.

V mesecu avgustu 2021 smo se učiteljice udeležile 5-dnevnega strukturiranega tečaja Intensive English course v Firencah v Italiji v organizaciji Europass Teacher Academy. Učiteljice smo bile navdušene nad celostnim doživetjem. Erasmus+ bogati življenja, širi obzorja.

 Z evalvacijo mobilnosti smo ugotovile naslednje učne izide:

 • profesionalni in osebnostni razvoj;
 • pridobivanje novih pedagoških znanj, metod, pristopov;
 • ozaveščanje pridobljenih znanj, veščin, metod, pristopov poučevanja in implementacija v vsakodnevno delo;
 • večanje kakovosti poučevanja z namenom boljših učnih izidov za učence;
 • pridobivanje učnih materialov;
 • širše razumevanje pedagoških praks in sistemov izobraževanja in izboljšanje odnosa do poučevanja;
 • pridobivanje in krepitev organizacijskih veščin;
 • širjenje strokovne mreže in nova poznanstva v evropskem okvirju;
 • izboljšanje družbenih in kulturnih kompetenc;
 • izboljšanje znanja angleškega jezika;
 • izboljšanje znanja o predmetnem področju;
 • izboljšanje osebne samozavesti in zadovoljstva z zaposlitvijo.

Diseminacija projekta poteka na več ravneh: objava na spletni strani šole, sprotno javljanje z mobilnosti, objave na družabnem omrežju Facebook, predstavitev na oglasni deski pri glavnem vhodu v šolo, predstavitev na pedagoški konferenci, članek v občinskem časopisu Naši izviri in še.

UTRINKE SI LAHKO POGLEDATE V PREDSTAVITVI.

 
 
 

#To sem jaz

 

Eladina

 

365 dni telovadimo vsi

 

Eduroam

 

Prijava za urednike spletne strani

AAI Prijava

 
 
 
Dostopnost