ZAKLJUČEK NAGRADNEGA NATEČAJA OB SVETOVNEM DNEVU KNJIGE – LUKA GAAL iz 6. d ponovno med nagrajenimi

 

UNESCO je 23. april razglasil za svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Svetovni dan knjige je posvečen spodbujanju branja, založništva ter zaščiti avtorskih pravic in intelektualne lastnine.

Nagradni natečaj ob svetovnem dnevu knjige so (tj. UNESCO mladinska platforma[1]) vsebinsko povezali z ohranjanjem kulturne dediščine. Natečaj je bil namenjen vrtčevskim otrokom in osnovnošolcem, ki so jih želeli spodbuditi k ustvarjanju literarnih (zgodba/pravljica/pesem/strip) in likovnih del  na temo ohranjanja in varovanja kulturne dediščine.

Otroke so želeli spodbuditi k razmisleku o izzivih ohranjanja in varovanja dediščine. Otroci so spoznavali različne zvrsti dediščine in z njimi povezane zgodbe. Predstavljena jim je bila tako snovna kot nesnovna dediščina.

Organizatorji nagradnega natečaja (tj. UNESCO mladinska platforma) ob zaključku le-tega pravijo, da so otroci in učenci razmišljali o pomenu in vrstah kulturne dediščine. Pokazali so veliko mero zanimanja za  ohranjanje dediščine. Svoje izdelke so otroci pripravljali v različnih tehnikah in jih s svojo inovativnostjo resnično navdušili. Veseli in navdušeni so, da dediščina živi v različnih delih vzgojno-izobraževalnega procesa v šolah in vrtcih.

In naš učenec Luka Gaal iz 6. d jih je s pesmijo Dediščina resnično navdušil ter prepričal in je med nagrajenimi.

Luka, iskrene čestitke.

Mentorica: dr. Ana Koritnik

——————————————————–

[1] UNESCO mladinska platforma (UNESCO MP) je edinstven slovenski projekt, ki stremi k neposredni, vzgojni in zabavni povezanosti mladih z mednarodno organizacijo UNESCO. Večplastnost delovanja UNESCO MP omogoča mladim paleto možnosti, kjer lahko razvijajo svoje talente in se s so-vrstniki na družabni način učijo vrednot medgeneracijske in medkulturne složnosti in sodelovanja, pomena izobraževanja ter spoštovanja svetovne zapuščine. (vir: http://unesco-mladi.si/kdo-smo/)

 
 
 

#To sem jaz

 

Eladina

 

365 dni telovadimo vsi

 

Eduroam

 

Prijava za urednike spletne strani

AAI Prijava

 
 
 
Dostopnost