NAGRAJENCI REGIJSKEGA NATEČAJA NA TEMO »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi«

 

Učenci naše šole leta zapored uspešno sodelujejo na literarnem natečaju, ki ga razpisuje Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Z natečajem Naravne in druge nesreče so želeli ozavestiti oziroma informirati, da s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere naravne in druge nesreče preprečimo, pri nekaterih nesrečah pa pripomoremo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešimo življenje.

Naravne in druge nesreče se dogajajo vsakodnevno, lahko se zgodijo vsem in ob njih morda potrebujemo pomoč vsi. Ob naravnih in drugih nesrečah nam pomagajo reševalci, ki so usposobljeni in opremljeni za zaščito, reševanje in pomoč, pomagati pa je dolžan tudi vsak posameznik po svojih močeh in sposobnostih. V letošnjem natečaju se je poseben poudarek posvetil invalidom, ki živijo, se šolajo in delajo med nami.

Tokrat so komisijo za izbor najboljših literarnih del, prispelih na regijski natečaj 2022/23 na temo »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi«, s svojimi literarnimi prispevki prepričali:

  • Maj Kolar iz 6. c,
  • Luka Gaal iz 6. d,
  • Lara Zver iz 6. c,
  • Ajna Berbić iz 6. c
  • in Živa Žitnik iz 7. a.

 Vsa nagrajena dela naših učencev so bila poslana na državni izbor, ki bo izveden do 25. aprila.

Iskrene čestitke za uspeh.

Mentorica: dr. Ana Koritnik

 
 
 

#To sem jaz

 

Eladina

 

365 dni telovadimo vsi

 

Eduroam

 

Prijava za urednike spletne strani

AAI Prijava

 
 
 
Dostopnost