Tradicionalni slovenski zajtrk je osredni dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru. Letos je bil ta dan v petek, 18. novembra 2022. Tradicionalen slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka.

Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je, da učence seznanjamo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil, ki so pridelana oz. predelana v Sloveniji. Želimo poudariti pomen kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane, ter njenem vplivu na okolje. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje  o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Po zatrku so imeli učenci naravoslovni dan za naslovom ZDRAVO ŽIVLJENJE, na šoli so potekale številne aktivnosti, ki so jih učenci predstavili v padletu: https://padlet.com/spela_mesaric/ny7kosiyod98siqa

Šolo sta obiskala tudi g. Repnik, župan Miklavžna na Dravskem polju in g. Pregl, predsednik čebelarskega društva.