NAGRAJENCI REGIJSKEGA NATEČAJA NA TEMO »Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas«

 

Učenci naše šole leta zapored uspešno sodelujejo na literarnem natečaju, ki ga razpisuje Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Z natečajem Naravne in druge nesreče so želeli ozavestiti oziroma informirati, da s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere naravne in druge nesreče preprečimo, pri nekaterih nesrečah pa pripomoremo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešimo življenje.

Cilj natečaja Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas je bil ozavestiti oziroma opozoriti, da tudi med preživljanjem prostega časa obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar. Počitnice, praznike in vikende lahko preživljamo doma, na morju, v gorah ali potovanjih. Ob tem ne smemo pozabiti, da tudi v prostem času lahko kadar koli in kjer koli zagori. Da bo prosti čas minil čim bolj brezskrbno in veselo, je pomembno, da poznamo preventivne ukrepe, s katerimi lahko preprečimo nastanek požara. In da naši učenci te poznajo, dokazuje tudi njihov uspeh na tem natečaju.

Tokrat so namreč komisijo za izbor najboljših literarnih del, prispelih na regijski natečaj 2020/21 in 2021/22 na temo »Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas«, s svojimi literarnimi prispevki prepričali:

  • Lora Karakaš Korošec iz 5. a,
  • Nik Aleksander Pučko iz 7. a
  • in Filip Gračner iz lanskega 9. b.

 Vsa nagrajena dela naših učencev so bila poslana na državni izbor.

Literarni natečaj na izbrano temo so iz preteklega šolskega leta zaradi lanske epidemije podaljšali še v to šolsko leto in tako upoštevali dela tudi lanskih devetošolcev.

Čestitke za uspeh.

Mentorica: dr. Ana Koritnik

 
 
 

#To sem jaz

 

Eladina

 

365 dni telovadimo vsi

 

Eduroam

 

Prijava za urednike spletne strani

AAI Prijava

 
 
 
Dostopnost