Prejšnji teden smo v okviru projekta Erasmus+ Better Teaching and Learning gostili 19 učiteljev iz Turčije, Romunije, Italije, Španije in Grčije. Srečanja sta se udeležila tudi učitelja iz Luksemburga in Nemčije.

V ponedeljek so osmošolci, prvošolci iz 1.c in vrtčevske skupine pripravili sprejem in kratko predstavitev šole in vrtca. Sledil je ogled in predstavitev dejavnosti v vrtcu Vrtiljak.

V torek so se udeleženci srečanja udeležili delavnice doživljajske pedagogike mavričnega bojevnika Mihe in spoznali nekaj praktičnih vaj za delo z otroki na prostem. Popoldne je sledil ogled najstarejšega mesta Ptuj in predstavitev tradicionalnega pustnega lika – kurenta.

V sredo zjutraj so se tuji učitelji v spremstvu predšolskih skupin iz vrtca sprehodili do vrtca Ciciban v Dobrovcih, kjer so jih lepo sprejeli. Po povratku je sledil delovni sestanek. Pregledali smo izvedene dejavnosti in načrtovali nove. Poudarek bo na izvajanju aktivnosti STREAM (science, technology, reading, engeniering, art, mathematics). Vsi partnerji so predstavili svoje delo. Po kosilu so učitelji sodelovali v delavnici Uporabi roko in ne pesti, ki jo je z učenci 3. razreda izvedla učiteljica Sandra Laketić. Pozno popoldan je sledil voden ogled po Mariboru.

Deževni četrtek so naši gostje preživeli v Ljubljani. Najprej so se udeležili enournega predavanja v Hiši Evrope, nato so interaktivno reševali vprašalnike. Sledilo je raziskovanje našega glavnega mesta.

V petek so osmošolci interesne dejavnosti Green Crossroads goste pričakali na rimskih gomilah. Sledila je kratka predstavitev in sprehod do šole, na katerem so učenci predstavili nekaj znamenitosti Miklavža. Sledil je še en delovni sestanek. V telovadnici pa so nas kmalu pričakali petošolci, ki so predstavili čas Rimljanov in igre. Goste je pozdravil tudi župan, mag. Egon Repnik. Z ravnateljico Dušanko Mihalič Mali sta udeležencem podelila certifikate o udeležbi na aktivnosti učenja, poučevanja in usposabljanja. Zadnje popoldne so udeleženci srečanja preživeli na Pohorju.

Polni vtisov in novih idej so se v soboto vrnili domov.

 

 

Špela Mesarič, koordinatorica BTL projekta