Naša šola je lansko leto pridobila Erasmus akreditacijo v prvem krogu razpisa. Dodelitev Erasmus akreditacije potrjuje, da je institucija pripravila načrt za izvedbo visokokakovostnih aktivnosti mobilnosti v okviru širših prizadevanj za razvoj svoje organizacije v okviru nadaljevanja mednarodnega sodelovanja.

Decembra 2021 se nas je pet učiteljic in ravnateljica v okviru akreditacije udeležilo sledenja na delovnem mestu (job shadowing) v šolskem centru AGRUPAMENTO DE ESCOLAS CAMILO CASTELO BRANCO v Famalicau na severu Portugalske. Sledenje je potekalo na šoli z več kot 3300 učenci. Obiskale smo učne ure različnih predmetov in različnih starostnih stopenj. Gostujoča šola nam je omogočila veliko predavanj in delavnic o portugalskem šolskem sistemu, na temo inkluzije, strokovnega izpolnjevanja učiteljev, dela z učenci s posebnimi potrebami, sodelovanja v različnih projektih in sodelovanja z zunanjimi institucijami. Prav tako smo spoznale CFAEVNF Teacher Training Center, CRE Educational Resource Center in projekt PASEC.

En dan smo namenile raziskovanju kulturnih in zgodovinskih znamenitosti Lizbone. V popoldanskem času pa nam je uspelo obiskati tudi Brago in Porto.

Več o naših strahovih, vtisih, nekaterih idejah pa na: https://padlet.com/spela_mesaric/1456e72ellj4fnzg