V sklopu Evropskega tedna športa, bomo na naši šoli letos že tretjič organizirali EVROPSKI ŠOLSKI ŠPORTNI DAN.

Učenci se bodo podali na pohod ter imeli možnost sodelovanja pri različnih gibalnih dejavnostih in športnih igrah. Obeležili bomo tudi Dan slovenskega športa (23. 9. 2021) ter zbirali prehojene/pretečene kilometre v sklopu vseslovenskega športnega dogodka – Tekaški športni dan – TEK za užiTEK.

Učenci 8. in 9. razredov se v četrtek, 23. 9. 2021 zberejo med 8. 10 in 8. 20 pri razrednikih na dogovorjenem zbornem mestu in s športnim dnem zaključijo predvidoma ob 12. 55.

V petek, 24. 9. 2021 med 8. 10 in 8. 20 se pri razrednikih na dogovorjenem zbornem mestu zberejo učenci 6. in 7. razredov. S športnim dnem zaključijo predvidoma ob 12. 55.

O podrobnostih bodo učenci obveščeni pri urah ŠPORTA, informacije pa dobijo tudi pri razrednikih, na plakatih izobešenih na hodnikih šole ter z okrožnico.

Potrebna je primerna športna oprema za pohod (pohodni čevlji ali športni copati, lahka športna oblačila) ter za dejavnosti na igriščih in v telovadnici (čisti športni ali šolski copati).

Učenci dobijo šolsko malico. S seboj naj vzamejo nahrbtnik z vodo in vrečko za smeti ter rezervna oblačila. V šolskih prostorih je potrebna uporaba maske (hodniki, učilnice, sanitarije, jedilnica).

Kosilo bo za tiste učence, ki ga imajo naročenega, po prihodu v šolo.

 

V primeru dežja se športni dan prestavi na prvi suhi dan.

 

Športni pedagogi vam želimo veliko ŠPORTNIH užitkov.