Spoštovani starši,

naprošamo vas, da sproti, s polno mero odgovornosti, javljate razrednikom svojih otrok vsak sum na okužbo z virusom SARS – CoV-2 oz. OBVEZNO javite, v kolikor je učenec po PCR testu pozitiven (izolacija).

Kako ravnati?

 1. Otrok se slabo počuti (ima glavobol, izcedek iz nosu,…..),
  • Lahko naredite samotest in ne glede na izvid samotesta pokličete osebnega zdravnika, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Pozitiven izvid samotesta ni dovolj za potrditev okužbe. Le to lahko potrdi samo opravljen PCR test.
  • Razrednika obvestite o stanju otroka in obvezno navedite simptome, ter kdaj so se pojavili. Otrok ostane doma.
  • Kaj bo naredila šola?
   Izdali bomo obvestilo o sumu visokorizičnega kontakta (VRK) z okuženo osebo; ni pa še potrjen SARS-CoV-2, saj še ni bil opravljen PCR test. Starše opozorimo, naj bodo pozorni na zdravstveno stanje otroka. Če je otrok zdrav, ga pošljete v šolo.
 1. Otrok prejme pozitiven izvid PCR testa.
 • Starši obvestijo razrednika o prejemu pozitivnega izvida testa, kjer navedejo datum, kdaj je bil test opravljen, hkrati pa navedejo še, če je otrok imel simptome obolenja in datum, kdaj so se ti simptomi pojavili.
 • Kaj bo naredila šola?
  Poiskali bomo VRK, podatke javili NIJZ, ki vas bo obvestil o karanteni otroka, mi pa vas bomo obvestili o pouku na daljavo. Otroci so v času pouka na daljavo doma in ravnate po navodilih, ki jih prejmete od NIJZ.

Bodimo odgovorni in ostanimo zdravi!

Ravnateljica zavoda,

Dušanka Mihalič Mali